fredag den 12. november 2010

Prostituerede

Prostitution var en normalt på gaden Peder Madsens Gang. Her lå mange bordeller og de prostituerede levede side om side med gydens øvrige beboere. Politiet tolererede prostitution, hvis kvinderne offentliggjorde at de arbejde med prostitution, og de lod sig undersøge for kønssygdomme. At kvinderne og andre beboere boede så tæt, var til stor bekymring hos myndighederne. Det var ikke kun i Peder Madsens gang der var bekymringer, men over hele København, hvor der blev drevet prostitution. 



Kilden: ” Politirapport over prostitueret 1866-1869”

Kilden er en politirapport der foregår over et længere forløb. Den starter d. 13. juni 1866. Kilden handler om Det offentlige Fruentimmer(den prostituerede) Marie Mathilde Frederiksen.
Rapporten indeholder forskellige rapporter omkring Marie Mathildes bedrifter. Hun bor i København og arbejder på en kludefabrik. Derudover siges det at hun er prostitueret, men vil ikke selv vedkende sig sine ”forbrydelser”. Hun bliver til hevet ind på politigården, for at blive afhørt. Hun bliver registreret som prostitueret, og politiet beordrer hende at få lægevisitation. Hun har tidligere lægget på hospitalet for Syphilis. Hun bliver helbredt og kommer igen ind til politiet. Hun udebliver fra lægevisitation, flere gange og hendes onkel som er skomager, og han skal derefter passe på hende. Han smider eftersigende ud efter noget tid.
Hun finder en ”veninde” den prostituerede Ane Johanne Christine Johansen. De føjter rundt sammen og ”morer” sig. Hun bliver lidt efter igen smittet, og igen helbredt og udskrevet.
Den sidste politirapport finder sted d. 30. marts 1869. Derfra ved ingen hvordan det er gået Marie Mathilde Frederiksen.
Kilden er en 1.håndskilde da det er en politirapport og jo derfor skrevet af politiet der på det tidspunkt har anholdt hende.



                                                                                                  Af Nanna

Ingen kommentarer:

Send en kommentar